Сковорідки з нержавіючої сталі:

Як смажити на сковороді з нержавіючої сталі правильно:

Деякі господині недолюблюють сковороди із нержавіючої сталі без антипригарного покриття. Невдалий досвід підказує, що їжа постійно прилипає до поверхні або просто зрадницьки пригорає. Насправді все інакше. Готувати в посуді з якісної нержавіючої сталі – легко, практично, швидко і приємно. Головне, знайти правильну сковороду та освоїти кілька нехитрих правил.

Чим цінується нержавіюча сталь

Хороша сковорода має незаперечні переваги, які роблять її незамінною для щоденного використання. Ось за що цей посуд так цінують професійні кухарі.

Довговічність:

При грамотному обігу продукція з нержавіючої сталі прослужить набагато більше, ніж сковорідки з алюмінію з антипригарним покриттям. На відміну від них, на сталевій поверхні не утворюються тріщини, де накопичуються бактерії.

Безпека:

Нержавіюча сталь не вступає в реакції з будь-якими речовинами і абсолютно не окислюється. Тому на смак готових страв це ніяк не позначається. А ще сталь стійка до корозії та агресивних середовищ.

Зносостійкість:

Сталевий посуд спокійно переносить різкі температурні коливання. Плюс ви можете використовувати металеві лопатки або вилки. Навіть якщо випадково подряпати поверхню, на робочих характеристиках це не позначиться.

Невелика вага:

Сковороди мають малу вагу, що істотно полегшує всі маніпуляції під час приготування. Ви ніколи не випустите її з рук під вагою продуктів усередині.

Бережний підхід:

Неважливо, що ви готуєте в сталевій сковороді – соковиті домашні котлети, ніжне рибне філе або свіжі хрусткі овочі. Будь-які продукти зберігають первозданний смак і покриваються апетитною рум’яною скоринкою.

Універсальність:

Сковороди з нержавіючої сталі підходять для будь-яких типів варильних поверхонь, у тому числі індукційних. Деякі моделі можна використовувати навіть у духовці при температурі не вище 240°C.

Невибагливість у догляді:

Сталеве начиння достатньо мити м’якою губкою зі звичайним миючим засобом. Найсучасніші моделі не бояться посудомийних машин.

Щоб сковорода розкрила всі переваги та служила максимально довго, важливо запам’ятати кілька простих правил експлуатації.

Перед першим використанням промийте посуд теплою водою з м’якою губкою та рідким миючим засобом. Надалі намагайтеся мити сковороду відразу після приготування їжі, щоб залишки продуктів не присихали до поверхні.

Сковороду треба розігрівати недовго. Спочатку використовуйте такий тест. Налийте на дно практично 1 ч. л. води та поставте на середній вогонь. Як тільки вона зашипіла і випарувалася – поверхня прогрілася і можна вливати олію. Надалі ви самі розумітимете, скільки часу потрібно для мінімального розігріву.

Занадто сильно розжарювати сковороду з нержавіючої сталі не можна в жодному разі. Пригорить масло – згорять і продукти в ньому. Якщо ви побачили, що масло закипає, зніміть посуд із конфорки, дайте трохи охолонути і поверніть на плиту.

Завжди використовуйте продукти кімнатної температури. Наперед діставайте все необхідне з холодильника. Заморожені напівфабрикати або холодний фарш мають набагато більше шансів пригоріти у сталевій сковороді.

Віддавайте перевагу рафінованим оліям для смаження. Найкраще — соняшниковому чи оливковому. Завдяки високому порогу кипіння таких олій ваші продукти не пригорять і сковорода теж не постраждає.

Як вибрати правильну сковороду

Сковороди з нержавіючої сталі – безцінна знахідка для всіх, хто любить готувати. Цей довговічний і неймовірно функціональний посуд дуже зручний у використанні. З її допомогою ви збережете первозданний смак та користь продуктів. А будь-які страви, починаючи з простого омлету на сніданок, закінчуючи розкішними стейками до званої вечері, завжди вдаватимуться на славу.

В нашому магазині ви підберете саме ту сковорідку

Схожі записи

  • Приберіть свій Дім в один рух-Побутові Прилади від posudy.

    Щоденні домашні справи можуть стати легшими та ефективнішими з правильними побутовими приладами. пропонуємо величезний вибір практичних та інноваційних приладів, які допоможуть вам утримувати ваш дім в чистоті та порядку з легкістю. Від потужних пилососів до зручних кухонних машин – наші побутові прилади зроблять ваше життя комфортнішим. Забудьте про стрес, пов’язаний з побутом, та насолоджуйтесь затишком вашого дому….

  • Термоси

    Термоси – популярні та необхідні прилади в побуті: Термоси призначені для зберігання та транспортування напоїв та гарячої їжі. Більшість термосів виготовлені з нержавіючої сталі високої якості, корпус покритий захисним шаром. Залежно від виду та серії термоси можуть бути доповнені кришкою-чашкою, пластиковою ручкою, м’яким ремінцем. Термоси для напоїв Термоси для напоїв – посуд, в який можна…

  • Термоси та їх призначення

    Термоси – популярні та необхідні прилади в побуті: вони можуть знадобитися як у місті, так і на природі. Термоси призначені для зберігання та транспортування напоїв та гарячої їжі.Більшість термосів виготовлені з нержавіючої сталі високої якості, корпус покритий захисним шаром. Залежно від виду та серії термоси можуть бути доповнені кришкою-чашкою, пластиковою ручкою, м’яким ремінцем.Конструкція термоса: У…

  • Інтернет магазин посуду Київ-posudny простір Київ

    Інтернет-Магазин Посуду  posudny простір Чи Шукаєте Ви Гарний Посуд, Що Доповнить Ваші Страви, Або Вам Потрібні Високоякісні Аксесуари Для Кухні, Щоб Вдосконалити Свої Кулінарні Вміння? Опішня використання керамічного посуду. По берегах річки Ворскли, поблизу сіл Глинського, Хижняківки та Яблучного, були знайдені рештки глиняного посуду. На них добре видно У нашому магазині ми робимо особливий наголос на деталі…

  • Зробіть Ваші Приготування Ще Легшими

    Зробіть Ваші Приготування Ще Легшими – Кухонні Прилади від Posudy Час щоденних приготувань у вашій кухні може бути справжньою насолодою, якщо у вас є правильні кухонні прилади. Posudy dy гордо пропонує широкий асортимент практичних та ефективних приладів, які допоможуть вам створити шедеври на вашій кухні. Вишукані ножі, дошки для різання, інноваційні кухонні машини та багато іншого – усі…